LAT ĆIR

SVETSKI DAN ŽIVOTINJA - PRILIKA DA USVOJITE PSA I DOBIJETE NAJBOLJEG PRIJATELJA

04.10.2021
Svetski dan životinja prava je prilika da se prisetite da je vekovima dokazano kako je najbolji čovekov prijatelj upravo pas. Grad Beograd, i JKP „Veterina Beograd“ Vas zato pozivaju da se priključite akcijama usvajanja pasa. 
Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih najboljih prijatelja, nema svoj dom jer su rođeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rođenja. Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav. „Veterina Beograd“ ih smešta u jedan od pet, gradskih prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.
Upravo zato, buđenje svesti o potrebi humanog odnosa prema psima, usvajanja i odgovornog vlasništva i jesu glavni ciljevi akcija usvanja pasa i odgovornog vlasništva  koje JKP “Veterina Beograd“ vodi.
Od 2016. godine, do sada, preko Veterine Beograd usvojeno je preko 4000 pasa, što je više nego svi ukupni kapaciteti prihvatilišta u okviru Veterine Beograd. 
U junu mesecu pokrenut je novi sajt za udomljavanje napuštenih životinja udomimenekupuj.rs, namenjen svim ljubiteljima životinja, prvenstveno napuštenih. Toliko slatkih, šarmantnih štenaca i odraslih kuca i maca čekaju svoje nove vlasnike. 
Cilj je da se i u narednim akcijama usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta taj broj dodatno uveća i tako da doprinos izgradnji bezbednijeg, humanijeg i boljeg društva.
Svi zainteresovani građani koji žele da usvoje neku od kuca iz naših prihvatilišta mogu da dođu na naše akcije usvajanja u narednom periodu (biće blagovremeno najavljene u medijima) ili u prihvatilišta u Resniku i Zemunu., a dodatno o tome mogu da se informišu na sajtu www.veterinabeograd.rs