LAT ĆIR

СВЕТСКИ ДАН ЖИВОТИЊА - ПРИЛИКА ДА УСВОЈИТЕ ПСА И ДОБИЈЕТЕ НАЈБОЉЕГ ПРИЈАТЕЉА

04.10.2021

Светски дан животиња права је прилика да се присетите да је вековима доказано како је најбољи човеков пријатељ управо пас. Град Београд, и ЈКП „Ветерина Београд“ Вас зато позивају да се прикључите акцијама усвајања паса.

Хиљаде дивних паса, вековних човекових најбољих пријатеља, нема свој дом јер су рођени на улици од паса које је неко раније напустио или су и сами избачени на улицу након рођења. Они заслужују дом, пажњу и љубав. „Ветерина Београд“ их смешта у један од пет, градских прихватилишта, са надом да је то само привремени смештај и да ће ови пси наћи своје нове власнике, а са њима и бољи живот.

Управо зато, буђење свести о потреби хуманог односа према псима, усвајања и одговорног власништва и јесу главни циљеви акција усвања паса и одговорног власништва  које ЈКП “Ветерина Београд“ води.

Од 2016. године, до сада, преко Ветерине Београд усвојено је преко 4000 паса, што је више него сви укупни капацитети прихватилишта у оквиру Ветерине Београд.

У јуну месецу покренут је нови сајт за удомљавање напуштених животиња udomimenekupuj.rs, намењен свим љубитељима животиња, првенствено напуштених. Толико слатких, шармантних штенаца и одраслих куца и маца чекају своје нове власнике.

Циљ је да се и у наредним акцијама усвајања паса из градских прихватилишта тај број додатно увећа и тако да допринос изградњи безбеднијег, хуманијег и бољег друштва.

Сви заинтересовани грађани који желе да усвоје неку од куца из наших прихватилишта могу да дођу на наше акције усвајања у наредном периоду (биће благовремено најављене у медијима) или у прихватилишта у Реснику и Земуну., а додатно о томе могу да се информишу на сајту www.veterinabeograd.rs