LAT ĆIR

СПAСЕН СИВИ СОКО НA ВРXУ БЕОГРAЂAНКЕ

02.04.2021
Након необичних сусрета са појавом дивљих свиња у нашој престоници,преко вучице у Мирјеву,последњи пример да Београд још није изгубио везу са правом природом је сиви соко на врху Београђанке.
Наиме пре неколико дана радници ЈКП "Ветерине Београд" су на позив запослених Студија Б интервенисали у спасавању повређеног сокола који се сплетом необичних околности нашао на 22. спрату Београђанке.Претпоставља се да је он случајно упао у унутрашњост зграде и приликом покушаја да изађе ударио главом у стакло прозора и повредио се.На сву срећу,како су констатовали запослени ЈКП "Ветерине Београд",повреде нису биле озбиљне и он је брзом акцијом радника Зоохигијене ЈКП "Ветерине Београд" спасен и одвезен у Зоо врт.
Тренутно се налази тамо, али ће за неколико дана бити пуштен у природу, како и налажу правила,јер он спаде у заштићену врсту.
Као што смо поменули на почетку ово није први пут да се радници ЈКП "Ветерине Београд" сусрећу са таквим случајевима спасавањем врста животиња необичних за градске услове. Важно је и нагласити да су екипе ЈКП "Ветерине Београд" припремљене за сваку врсту спасавања и указивања помоћи животињама.
Можда је и овај последњи пример показатељ да нисмо изгубили сваки контакт са природом.